HNAD | Expanding!

Salam dan Hello kepada semua! =)


Extended Hand is here!
Bebaru ni, kami dah pening kepala. Kepala yang pening berpunca dari tidak cukup kaki dan tangan (juga otak, literally, hehehe..) untuk melaksanakan tugas dan kerja. Yep. Bukan sekadar nak buat kerja, tapi ideas, brainstorm session, result-making process, kami sudah rasa tak best kerana tak banyak input. We need extended hand.

Hamizan Hamdan. Newest HNAD team members! (Masih single and ready to mingle!)
Yup. Ni la rupa ahli pasukan baru dalam HNAD. Nama beliau Hamizan Hamdan. Bermisai tanglung, berambut pacak trend remaja kini, berjambang kemas, tapi jangan salah sangka, perilaku dia sangat bertentangan dengan apa mata anda lihat. Hehehehe...

Hamizan Hamdan sebenarnya banyak membantu dalam memperbaik kerja HNAD baik dari segi idea, shooting sessions, dan juga secara fizikal (angkat barang, tukang tolak photographer HNAD panjat pokok, dan macam² lagi. Itu sebelum secara rasmilah, sekarang dia sudahpun secara rasmi menjadi sebahagian dari HNAD! Kedatangan dia sebagai team members (bukan sekadar photographer, image enhancers, best boy, runner, think tankers, bla bla bla) sangat² dialu-alukan.

Satu perkara pasal si Mizan ni, bila kami suruh dia ambik potraiture(facial) shots, kompem² akan ada muka separuh (macam muka dia kat gambar atas tu, yg belah kanan tu). Apa punya turr?? Mula-mula memang tak paham lah, tapi dia cakap "ala, magazine besar² pun ada pe shoot mcm tu? tak semestinya kena tunjuk full face, kan? kan? kan?" So it make sense, bermakna dia ada buat homework before shoot (which is, ramai yang malas nak buat homework before shoot) dan it's a good sign for us!

Before this, this.
Hadi Nor, " Employee Number 0 ".
OK, sebelum tu, HNAD hanya ada 2 kaki tangan saja, Hadi Nor dan Azhar Dahalan. Hadi Nor bukanlah seorang yang kurang upaya dari segi pemikiran (sila refer gambar di atas) tetapi entahlah. Mungkin dia penat semasa sesi bergambar tu? Kita tak tahu. Dia saja yang tahu.. Sebelum Hadi Nor aktif mengambil gambar, dia terlebih dahulu berjumpa dengan Azhar Dahalan (kawan dari sekolah menengah, kata dia lah..) dan belajar dengan Azhar Dahalan. Dari situ, mula² macam hangat² tahi ayam, lama kelamaan dia bina style sendiri dalam kerjaya menyimpan memori tu. Sehinggalah dia jumpa balik Azhar Dahalan dan agreed nak bina brand mereka sendiri. And the rest is history =)

Azhar Dahalan, " Employee Number 1 "
Azhar Dahalan sebelum bergerak dengan HNAD, dia buat sendiri + sorang² je photography. Lama-kelamaan dia merasakan ianya perlu berkembang seperti pipi dia (eh, silap²..) seperti permintaan pasaran. Buat kerja sorang² tak seronok sebab dia ni seorang yang gembira pergi bertuah, seronok, dan lain² lagi (happy-go-lucky, fun etc) It takes two to tango! Jadi dia pun ajak si Hadi Nor duduk, sat down over coffee and the rest is history ( takyah la ulang ayat atas tu... hehehehe..) 

It takes two to tango, but three? Zapin oso can!
Dan sekarang, HNAD officially ada 3 orang! A warm welcome to you Hamizan Hamdan and we wish to look further dalam bekerjasama as a team! Kemungkinan kami akan bertambah seorang lagi kerana workload sudah bertambah, jadi amat penting bagi kami dalam menambahbaik kualiti kerja, untuk memberikan yang terbaik kepada anda kerana we are closer than others! =)

Salam and Regards,
HNAD | closer than others

6 comments:

Mohd Affendy said...

nak kenal bley... nge.. ngeeee...~~

pak9 said...

bapak gambar last skali tu gay gile~ whahahahaha!!

adiputraxgen said...

agak2 aku da can tak jadi member luar pintu... hahahaha apapun tahniah atas pertambahan ahli dalam HNAD... aku bangga ngan hasil kerje korang... banyak gak idea2 korang aku praktikkan dlm karya2 aku... Tahniah skali lagi... HIDUP HNAD!!!!

HNAD said...

Thanks semua!
Ada can... no worries! Insya Allah rezeki tu ada,
cuma for the time being kami memang sangat sibuk!

One day, we'll spend time together! =D

Post a Comment